Van Logten Trainingen

Voor de zorgproffesionals

Wil je als professioneel zorgverlener of leek je kennis en/of vaardigheden vergroten op het gebied van bijvoorbeeld reanimatie? Van Logten Trainingen & Gezondheidszorg biedt verschillende maatwerk cursussen en trainingen aan op jouw locatie.

Reanimatie trainingen voor huisartsen (BLS/AED en PBLS)

Huisartsen en medewerkers van huisartsenposten hebben veel medische kennis en ervaring. Een reanimatie is echter geen dagelijkse gebeurtenis. Wij verzorgen scholingen voor huisartsen, waarin BLS en PBLS wordt behandeld. Aangevuld met specifieke handelingen en procedures voor de huisartsen. Uiteraard ontvangt u na het einde van de cursus een certificaat BLS/ AED en PBLS. Om realiteitsbeleving van de cursus te vergroten adviseren wij de cursus op de (huisartsen)praktijk te laten plaats vinden. Middels scenario onderwijs kunnen we u extra voorbereiden op de praktijk.

Klinisch redeneren

Klinisch redeneren vindt zowel door verpleegkundigen en artsen plaats. Ook kunnen verloskundigen, praktijkondersteuners, doktersassistenten, enzovoorts belang hebben bij klinisch redeneren. Inmiddels heeft klinisch redeneren een belangrijke plaats binnen verschillende opleidingen. Anatomie, fysiologie en pathologie worden behandeld, met daarbij het redeneren. Dit kan zowel middels de methode van Bakker of andere methodieken. Afhankelijk van opleidingsniveau, wensen en samenstelling zal een op maat gemaakt lesplan gemaakt worden.

ABCD-trainingen

ABCD is binnen de (acute) gezondheidszorg één van de meest gebruikte methoden om een patiënt snel en gestructureerd te onderzoeken en de juiste interventies uit te voeren. Waarbij ‘threat first what kills first’ het principe is. ABCD-training kan voor artsen of verpleegkundigen gegeven worden en eventueel voor andere groepen. Afhankelijk van ervaring en werkplek kan een apart programma ontwikkeld worden.

Overige mogelijkheden voor training:

Scholing in diverse onderwerpen binnen de gezondheidszorg:

Contact formulier

Terug naar boven arrow_upward